Translate

lunedì 24 maggio 2010

Cine a scris vechiul testament? Cei 480 de ani de domnie a dinastiei davidice

Aceasta intrebare des pusa gaseste arareori o explicatie clara. In cartea lui Laurence Gardner, “Lost secrets of the sacred ark”, poveste Vechiului Testament este spusa din punctul de vedere al istoricului obiectiv, cu un renume si cu o credibilitate foarte buna in domeniu.

Anticul Testament a fost scris de catre scribii evrei in tipul captivitatii babilonese, incepand cu anul 586 i.c. Ca un punct de reper, fuga evreilor din Egipt sub conducerea lui Moise, un episod cu o importanta foarte mare in Biblie, a avut loc in timpul domniei faraonului Ramses I, care a condus pentru doar un an. El a murit la scurt timp dupa urcarea pe tron, moment ce coincide cu povestirea biblica a mortii faraonului ce pornise pe urma poporului ales, de acum iesit din Egipt. Aceste fapte aveau loc in anul 1335 i.c., cu aproximativ 1250 de ani inainte ca povestirea sa fie pus ape hartie de catre inteleptii evrei.

Una dintre cele mai mari probleme pe care scribii le-au avut a fost lipsa insemnarilor istorice pentru patru secole, asa ca au fixat pentru dinastia davidica o durata standard de domnie de 40 de ani pentru fiecare. Tocmai de aceea David si Solomon au avut conform textululi biblic aceeasi perioada de domnie. Perioada de 480 de ani deci ce ar corespunde in biblie domniei dinastiei davidice este un fapt foarte discutabil si relativ.

Nessun commento:

Posta un commento

google-site-verification: google0daff7fd0b560645.html