Translate

lunedì 30 novembre 2009

Biserica creștină: începuturile


Deși creștinii, cei ce credeau în Dumnzeu și se supuneau legilor vechiului testament, apar cu mult înainte de venirea lui Iisus Hristos pe pămînt, Biserica Creștină ia naștere după ce Fiul lui Dumnezeu s-a născut și a răspîndit cuvîntul Domnului. Omenirea, chiar de la începuturile ei cu Adam şi Eva, se depărtase de viaţa dumnezeiască, căzînd sub păcatul șarpelui și devenind muritori. Porțile Raiului erau închise tutror oamenilor, chiar și celor cu credință în Dumnezeu.

Domnul Iisus, prin moartea pe Cruce şi prin învierea din morţi a treia zi, a rupt puterea morţii care era asupra oamenilor. A eliberat toti drepții care erau închiși în Iad, aducîndu-i în locul fericirii veșnice, în Rai.
În această clipă, Biserica Creștină își găsește locul. O viață supusă normelor religioase îți garantează un loc în rai, unde fericirea sufletului este veșnică. Tocmai de aceea, fericirea paradisiacă nu poate fi descrisă, deoarece omul, încătușat în rigorile corpului, în nevoile pe care carnea le are, nu poate să înțeleagă fericirea fără margini a sufletului ajuns aproape de Dumnezeu.

Apostolii, primii preoți ai creștinismului
Acum mai bine de 2000 de ani, oamenii nu erau pregătiți să îl primească pe Iisus. Deși iudeii, poporul ales de Dumnezeu, așteptau Împăratul care îi va conduce spre lumină, nu erau pregătiți ca acesta să propovăduiască sub aparențele unui pescar. Ei așteptau ca Fiul lui Dumnezeu să vină înconjurat de toată lumina și splendoarea unui rege.
Așa că Iisus nu și-a spus învățăturile direct oamenilor. El a folosit parabole, care să cuprindă înțelepciunea pe care vroia să o lase pe Pămînt. Cei doisprezece Apostoli erau oameni simpli, care aveau datoria să continue propovăduirea cuvîntului lui Dumnezeu, fiind îndeaproape învățați de Iisus. Ca parte a mântuirii lumii, Hristos a înfiinţat o Biserică (Mat 16:18; Mat 18:17).

Apostolii au fost primii preoți ai creștinismului. Ei au primit de la Iisus ”Duh Sfînt” și misiunea de a propovădui Evanghelia. Apostolii aveau puterea de a boteza și de a ierta păcatele oamenilor, prin harul Sfîntului Duh cu care fuseseră binecuvîntați. Înainte de a se ridica la ceruri, Iisus a promis Apostolilor că noua biserică pe care o crease este cea dreaptă și din ceruri va avea grijă ca aceasta să fie ferită de neadevăr. ”Porţile locuinţei morţilor nu o vor birui” (Dan 2:44; Mat 16:18).

Nessun commento:

Posta un commento

google-site-verification: google0daff7fd0b560645.html