Translate

lunedì 30 novembre 2009

Brian Weiss – dincolo de prezent, reîncarnarea


Un psihanalist traditional face tot posibilul pentru a ajuta cît mai mult oamenii. Una dintre pacientele lui, care suferea de coșmaruri recurente, fobii și atacuri de panică, hotărăște să se supună tratamentului prin hipnoză, deoarece metodele clasice nu păreau să dea rezultate. La simplul îndemn al medicului: ”Întoarce-te la momentul în care au apărut pentru prima dată simptomele”, pacienta face un salt incredibil. Nu un salt fizic, ci un salt în timp. Începe să povestească despre existența sa în Evul Mediu, unde suferise o traumă ce stătea la baza actualelor probleme.

Pacienta numită Catherine deschide noi porți pentru rigidul doctor. Acesta începe să experimenteze tehnica regresiunii, o tehnică a invocării vieților trecute pentru vindecarea vieții prezente. Cînd însă caută informații despre reîncarnări ca experiențe psihologice, nu găsește nici un autor care să fi afirmat cu glas tare existența unor vieți trecute care, invocate de subconștient sub hipnoză, duc la vindecarea diferitelor probleme de sănătate. Așa că Brian Weiss devine primul psihiatru ce folosește oficial tehnica regresiunii.


Vocile maeștrilor, trecut si viitor
Dincolo de lumea aceasta fizica, spiritul este nemuritor și alege în ce viață să se nască, în funcție de posibiltățile de a evolua. Maeștrii, zeii din lumea spirituală, plutesc deasupra și conduc sufletele în tărîmul magic non-material. Viețile trecute sunt toate scrise într-o carte pe care spiritul o poate răsfoi. În urma citirii acestor pagini în timpul hipnozelor, mulți pacienți au descoperit apoi înțelepciunea de a trece peste probleme. Legătura dintre trup și suflet se dovedește foarte puternică: o vindecare interioară atrage adesea și vindecarea trupului.

Cu practicarea constantă a acestor regresiuni, Weiss descoperă că și viețile viitoare sunt disponibile oamenilor, dar doar parțial. Ceea ce va fi nu este complet scris în carte: oamenii au puterea de alegere și astfel posibilitățile vieților ce vor veni sunt nelimitate.

Ca mărturie a vieții de dincolo, psihiatrul invocă adesea oamenii care au fost supuși hipnozei și au adus la nivelul conștient amintirea vieților anterioare, ascunse în subconștient. Dar și oamenii care au fost resuscitați, deci care au fost morți pentru un timp scurt, își amintesc senzația de plutire, de separare de corp și lumina cea mare care le spunea ca nu a venit încă ceasul lor. Adesea, în vecinătatea morții, oamenii văd îngerii care vin să le arate drumul spre lumină, iar această viziune este liniștitoare: dă certitudinea că există viață dincolo de moarte.

Nessun commento:

Posta un commento

google-site-verification: google0daff7fd0b560645.html