Translate

giovedì 7 gennaio 2010

Al treisprezecelea semn zodiacal: Ophiuchus


Zodiacul este, în ciuda relativității sale, unul dintre cele mai citite articole pe paginile ziarelor sau în mediul electronic. Horoscopul se baza pe constelațiile de pe cer raportate la mișcarea de rotație a Pămîntului în jurul soarelui.

Zodiacul modern are acum 13 semne zodiacale. Ofiuco, cu denumirea sa latină Ophiuchus, cel ce poartă șarpele, este una dintre cele 88 de constelații moderne, descoperite după cercetări recente, dar este și una dintre cele 48 de constelații numite de Ptolomeu. Al 13-lea semn zodiacal si anume Ophiuchus sau Purtatorul de Serpi a fost descoperit de un cercetător australian.

În mitologia greacă, Ofiuco era identificat cu Asclepio, zeul medicinei. Acesta avea nu numai puterea de a vindeca, dar și darul de a readuce la viață morții. Legenda spune că demult, la Creta, Glaucon, fiul regelui Minosse, a căzut într-un recipient cu miere și a murit înecat. Asclepio vroia să îl studieze pe micul copil, cînd un șarpe s-a apropiat de cei doi. Speriat, Asclepio a omorît șarpele, dar din urma acestuia a venit altul, cu iarbă în gură, pe care a depus-o pe șarpele fără viață. Acesta a înviat datorită efectului ierbii magice. Atunci Asclepio a luat aceeași iarbă și a pus-o pe corpul copilului neînsuflețit, care prin magia ierbii, a fost readus la viață.

Semnul cade in perioada 30 noiembrie-18 decembrie, intre zodia scoprpionului si zodia sagetatorului, datorită unei deviații a traiectoriei Pămîntului în jurul Soarelui. Este un semn solar, caracterizat de energie si lumină.

Nessun commento:

Posta un commento

google-site-verification: google0daff7fd0b560645.html