Translate

venerdì 4 dicembre 2009

Cifra doi: întregul și jumătatea


Doi reprezintă pentru fiecare cuplu un număr magic, purtător de semnificații profunde. Îndrăgostiții devin unul și același, o inimă și un suflet în două persoane, în două minți, dar care reprezintă un întreg. În interiorul cuplului se creează un microcosmos, unde întregul reprezentat de doi devine o mică divinitate personală.


În multe cazuri însă, atunci cînd ”doi” se folosește într-o relație, poate semnifica nevoia de protecție, inocența femininului, fragilul.



Magicul număr doi

În magie, numărul doi are semnificații profund asemănătoare cu ceea ce ne transmite cifra în viața de zi cu zi. Numărul doi reprezintă bunătatea, echilibrul, tactul și, bineînțeles, dualitate. Numărul doi însă împinge la alegere: planurile sunt premeditate cu o putere de judecată foarte mare. Magia numărului doi de asemenea trimite la schimburi cu ceilalți, într-un climat de parteneriat, prin puterea comunicării.



Părinții: numărul doi în budism

În budism, la fel ca în magie, numărul doi simbolizează perechea, tatăl și mama în uniune. Însă această perspectivă este umbrită de o înțelepciune discriminatoare în interiorul cuplului.

Privind din perspectivă opusă, doiul simbolizează și jumătățile. O veche zicală tibetană spune că ”Pămîntul este jumătate iarbă și jumătate apă”, si este folosită pentru cuplurile despărțite: dacă partenerul a plecat, atunci acest proverb îți amintește că există cineva pentru fiecare, important este să recunoști oportunitățile.

Ultima perspectivă din care poate fi privită cifra doi în budism este aceea de întreg. Tantra are două etape: prima este regenerarea și apoi completarea.

Nessun commento:

Posta un commento

google-site-verification: google0daff7fd0b560645.html