Translate

venerdì 11 dicembre 2009

Hitler – un antrenor de fotbal în Auschwitz


Ziua în care primul război a luat sfîrșit, 11 noiembrie 1918, este una dintre zilele păstrate în memoria colectivă ca un motiv de sărbătoare. Asociația Erskine a decis ca pentru sărbătorirea aniversării din 2010 să pregătească un studiu pe copiii din Marea Britanie, în care să le pună acestora întrebări despre personajele celul de al doilea război mondial. Zis și făcut, pînă acum totul bine și frumos, studiul s-a realizat pe 2000 de copii cu vărsta cuprinsă între 9 și 15 ani. Cea mai mare parte a lor, 77%, au știut că Hitler a fost liderul partidului nazist. Însă ceilalți au ales să își dea cu părerea.




Hitler – un mai tînăr Isaac Newton

Mai mult de unul din opt copii, mai exact 13,5%, cred că Adolf Hitler a descoperit conceptul de gravitate în anul 1650. Noroc de mărul care, conform legendei, l-a lovit în cap pe tînărul Newton și l-a făcul să înțeleagă că forța gravitațională ”cerească” e de fapt forța de gravitație terestră.

Isaac Newton a trăit într-adevăr în secolul respectiv, între anii 1642-1727, dar la vîrsta de opt ani încă nu își terminase studiile și nu începuse perioada descoperirilor. Prima sa descoperire a fost în anul 1665 și s-a numit binomul lui Newton.



Hitler – din nou a greșit secolul

Un copil din 20 crede că Hitler a fost antrenorul naționalei de fotbal a Germaniei. Din 1908 începînd, antrenorii Germaniei au fost: Otto Nerz, Sepp Herberger, Helmut Schön, Jupp Derwall, Franz Beckenbauer, Berti Vogts, Erich Ribbeck, Rudi Völler, Jürgen și Joachim Böw. Unde vine așezat oare Hitler în listă?



Greșelile au continuat la mai multe întrebări legate de al doilea război mondial. Dacă vă descurcați cu italiana, citiți tot articolul cu rezultatele studiului. Dacă nu o știți, vă spun eu că cel mai macabru dintre răspunsuri a fost dat la întrebarea: ce este Auschwitz-ul? 15% dintre copii cred ca e un parc de joacă.

Nessun commento:

Posta un commento

google-site-verification: google0daff7fd0b560645.html